Back Cover
Look Inside

Revista Alternativa 24

Revista “ALTERNATIVA” e shoqatës  “MIGJENI” apo siç e njohin shqiptarët, si Alternativa e Salih Kabashit, filloi te botohet që me themelimin e shoqatës. Prandaj kur përmendet  shoqata “Migjeni”, Lubjanë, e cila u bë qendra politike dhe kulturore e shqiptarëve në atë kohë, kujton edhe revistën “Alternativa” dhe anasjelltas.

10.00

Revista “ALTERNATIVA” e shoqatës “MIGJENI” apo siç e njohin shqiptarët, si Alternativa e Salih Kabashit, filloi te botohet që me themelimin e shoqatës. Prandaj kur përmendet shoqata “Migjeni”, Lubjanë, e cila u bë qendra politike dhe kulturore e shqiptarëve në atë kohë, kujton edhe revistën “Alternativa” dhe anasjelltas. Kjo revistë nuk ishte vetëm mjeti me te cilin u pasqyrua veprimtaria e shoqatës, por ishte shumë më tepër, ishte udhërrëfyes dhe kah i ndrëgjegjëjes kombëtare, ishte qendrim dhe dinjitet. Ajo theu klishetë mëndore kolektive duke hap shtegun e asaj që sot quhet shtet i Kosovës, e që në atë kohë ishte e pathënme apo e thënme e ndrydhur deri ne palcë e bijave dhe bijëve më të mirë të shqiptarisë.